NEWSROOM

BIKE MOTION BENELUX

2 t/m 4 maart 2018 Jaarbeurs | Utrecht

beursnaam

Bike MOTION Benelux

28.336 sportieve fietsers kwamen naar de 21ste editie van Bike MOTION Benelux. De beurs vond plaats van vrijdag 21 oktober tot en met maandag 24 oktober. Bezoekers kwamen om zelf te testen, zien en voelen. 43% van de bezoekers is van plan om binnen nu en een half jaar een nieuwe fiets te kopen.

Het grootste deel (97%) bezit al een sportieve fiets. 85% heeft een racefiets, 65% bezit een mountainbike, 14% pakt liever de trekkingfiets, 9% heeft een ander type sportieve fiets en 3% gaat voor de sportieve e-bike/speedbike. Overigens is 43% van de bezoekers van plan om binnen nu en een half jaar een nieuwe fiets te kopen. Ruim de helft van die groep is van plan om een racefiets te kopen.. 

Naar persberichten

Persberichten

 • Bike MOTION Benelux verschuift naar het voorjaar

  25 oktober, 2016
  Bike MOTION Benelux vindt in 2016 voor de laatste keer plaats in het najaar, daarna verschuift de beurs naar het voorjaar. De eerstvolgende editie vindt plaats op 2, 3 en 4 Maart 2018, tegelijk met e-Bike Xperience en de Fiets en Wandelbeurs.

  Lees meer >>

 • Zelf testen, zien en voelen op 21ste editie Bike MOTION Benelux

  24 oktober, 2016
  28.336 sportieve fietsers kwamen naar de 21ste editie van Bike MOTION Benelux. De beurs vond plaats van vrijdag 21 oktober tot en met maandag 24 oktober. Bezoekers kwamen om zelf te testen, zien en voelen. 43% van de bezoekers is van plan om binnen nu en een half jaar een nieuwe fiets te kopen.

  Lees meer >>

 • Bike MOTION Benelux is van start gegaan

  21 oktober, 2016
  Bezoekers komen om zelf te testen, zien en voelen

  Klokslag 10 uur opende vandaag de 21ste editie van de sportieve fietsbeurs Bike MOTION Benelux in de Jaarbeurs in Utrecht. De beurs is voortvarend van start gegaan. Heel wat sportieve fietsers komen van vrijdag 21 oktober tot en met maandag 24 oktober alles op het gebied van sportieve fietsen voelen, ruiken, bekijken en vooral ook zelf testen.

  Lees meer >>

 • ‘Engelse Groninger’ gaat voor fietsrecord: 1.700 kilometer in 72 uur

  18 oktober, 2016
  Bike MOTION Benelux 2016 belooft een speciale editie te worden. De 60-jarige Brit Derek Boocock, tegenwoordig inwoner van Groningen, gaat tijdens de beurs op jacht naar een bijzonder record. 

  Lees meer >>

 • Zes inspiratieroutes Bike MOTION Benelux maken bezoek nog persoonlijker

  14 oktober, 2016
  Een dagje Bike MOTION Benelux wordt nog leuker en persoonlijker aan de hand van zes inspiratieroutes. Iedere sportieve fietser vindt wel een route die precies bij hem of haar past. De thema’s van de routes zijn Koers, Personal Best, Adventure, Ladies, Exclusief en Innovaties. Bike MOTION vindt plaats van vrijdag 21 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs in Utrecht.

  Lees meer >>

RSS

Beursimpressie

Contactpersoon

Voor meer informatie over de beurs kunt u contact opnemen met Wim Weijmans (Manager Marketing Operations).

Wim WeijmansContactpersoon
Wim Weijmans
E: wim.weijmans@jaarbeurs.nl

T: 030 295 2796

Algemene informatie

Volgende editie Bike MOTION Benelux

Bike MOTION Benelux vond in 2016 voor de laatste keer plaats in het najaar. Vanaf nu verschuift de beurs naar het voorjaar. De eerstvolgende editie vindt plaats op 2, 3 en 4 maart 2018, tegelijk met e-Bike Xperience en de Fiets en Wandelbeurs. 

Door deze drie beurzen naast elkaar te plaatsen wordt juist op hét moment dat de meeste sportieve fietsers van plan zijn om een nieuwe fiets te kopen, een krachtig fietsplatform gecreëerd dat de jaarlijkse start van het fietsseizoen duidelijk zal markeren en de handel in beweging zal zetten.