NEWSROOM

BIKE MOTION BENELUX

2 t/m 4 maart 2018 Jaarbeurs | Utrecht

beursnaam

Bike MOTION Benelux

28.336 sportieve fietsers kwamen naar de 21ste editie van Bike MOTION Benelux. De beurs vond plaats van vrijdag 21 oktober tot en met maandag 24 oktober. Bezoekers kwamen om zelf te testen, zien en voelen. 43% van de bezoekers is van plan om binnen nu en een half jaar een nieuwe fiets te kopen.

Het grootste deel (97%) bezit al een sportieve fiets. 85% heeft een racefiets, 65% bezit een mountainbike, 14% pakt liever de trekkingfiets, 9% heeft een ander type sportieve fiets en 3% gaat voor de sportieve e-bike/speedbike. Overigens is 43% van de bezoekers van plan om binnen nu en een half jaar een nieuwe fiets te kopen. Ruim de helft van die groep is van plan om een racefiets te kopen.. 

Naar persberichten

Persberichten

 • Met Bike MOTION Benelux 2018 bruisend het nieuwe fietsseizoen in

  21 juni, 2017
  Bike MOTION Benelux markeert in het voorjaar van 2018 de start voor het nieuwe wielerseizoen. De markt heeft positief gereageerd op de verhuizing van Bike MOTION naar het vroege voorjaar. Alle grote merken die hun vizier richten op de sportieve fietser zijn van de partij. Met de ambitie om het aantal deelnemers van de laatste editie te overtreffen belooft het een vliegende start te worden. Bike MOTION Benelux wordt van 2 tot en met 4 maart gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht.

  Lees meer >>

 • Zeer succesvolle 20ste editie Bike MOTION Benelux

  21 oktober, 2015

  Beurs voor sportieve fietsers druk bezocht

  Ruim 30.000 sportieve fietsers kwamen van vrijdag 16 tot en met maandag 19 oktober naar de Jaarbeurs in Utrecht om de nieuwste modellen en accessoires te spotten en deze meteen zelf te testen. Anne-Marie Vos, Brand Manager van Bike MOTION Benelux, is zeer tevreden: “Samen met alle 251 deelnemers, het grootste aantal deelnemers tot nu toe, hebben we meer sportieve fietsers getrokken dan ooit. Dit succes is mede te danken aan de nieuwe koers die we zijn ingeslagen. Er zijn meer activiteiten aan de beurs gekoppeld met elementen als het High Speed e-bike testparcours, het grootste indoor mountainbiketestparcours in Europa en het evenement Ride with the Pros op de zondag.”

  Lees meer >>

RSS

Beursimpressie

Contactpersoon

Voor meer informatie over de beurs kunt u contact opnemen met Wim Weijmans (Manager Marketing Operations).

Wim WeijmansContactpersoon
Wim Weijmans
E: wim.weijmans@jaarbeurs.nl

T: 030 295 2796

Algemene informatie

Volgende editie Bike MOTION Benelux

Bike MOTION Benelux vond in 2016 voor de laatste keer plaats in het najaar. Vanaf nu verschuift de beurs naar het voorjaar. De eerstvolgende editie vindt plaats op 2, 3 en 4 maart 2018, tegelijk met e-Bike Xperience en de Fiets en Wandelbeurs. 

Door deze drie beurzen naast elkaar te plaatsen wordt juist op hét moment dat de meeste sportieve fietsers van plan zijn om een nieuwe fiets te kopen, een krachtig fietsplatform gecreëerd dat de jaarlijkse start van het fietsseizoen duidelijk zal markeren en de handel in beweging zal zetten.