NEWSROOM

ESEF 2018

20 - 23 maart 2018 Jaarbeurs | Utrecht

beursnaam

ESEF

ESEF is de vakbeurs voor toeleveren, uitbesteden, productontwikkeling en engineering. De beurs wordt van 20 tot en met 23 maart 2018 gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht.

Innoveren en samenwerken, daar draait het om bij de ESEF. Nieuwe materialen, componenten en toepassingen worden gepresenteerd, flexibele oplossingen en technieken worden getoond en waardevolle contacten worden gelegd. Eens per twee jaar komen OEM-bedrijven, productontwikkelaars en inkopers naar de ESEF toe om zich te laten inspireren door de actuele ontwikkelingen, (nieuwe) contacten te leggen en kennis te delen.

De beurs wordt gelijktijdig gehouden met de TechniShow.

Naar persberichten

ESEF 2018

 • ESEF trekt kwalitatief hoogwaardige bezoekers

  27 maart, 2018
  Exposanten zeggen goede zaken gedaan te hebben op de Vakbeurs ESEF, die van 20 tot en met 23 maart in de Jaarbeurs in Utrecht werd gehouden. Over de volle breedte zijn exposanten tevreden over met name de kwaliteit van de bezoekers. Zo’n 23.000 bezoekers werden verwelkomd door ‘The Suppliers of Successful Solutions’, want dat we succesvolle toeleveranciers hebben werd afgelopen week wel duidelijk.

  Lees meer >>

 • ESEF en TechniShow tonen nieuwe engineeringtools voor smart industry

  9 maart, 2018
  Industrie 4.0, 3D printen, digitalisering: smart industry gaat niet alleen de maakindustrie veranderen, maar ook het werk van productontwerpers en engineers. Model Based Definition zal de 2D tekening verdringen. En generative designsoftware geeft ontwerpers de kans hun aandacht helemaal te richten op vorm en functionaliteit, zonder zich druk te maken over maakbaarheid. TechniShow en ESEF belichten dit jaar ook de trends op engineeringvlak.

  Lees meer >>

 • Workshops Circulaire Economie voor ESEF bezoekers

  1 maart, 2018

  ESEF bezoekers uit de kunststofverwerkende industrie kunnen dit jaar zelf aan de slag gaan met het thema circulaire economie. De NRK organiseert in samenwerking met CIRCO twee keer een workshop. Hierin ontdekken de deelnemers wat de transitie naar een circulaire economie in hun keten betekent en hoe ze zelf de eerste stappen kunnen zetten.


  Lees meer >>

 • ESEF haalt samen met BNO de industrieel ontwerper terug naar de toeleveringsbeurs

  1 maart, 2018

  Het maakproces start met een ontwerp. Een goed of slecht ontwerp kan uiteindelijk tientallen procenten omzet schelen. De ESEF haalt daarom de Nederlandse ontwerpers terug naar de toeleveringsbeurs. Samen met de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO) en Designlink wordt aangetoond waarom goed industrieel ontwerp belangrijk is voor de maakindustrie.


  Lees meer >>

 • TechniShow en ESEF belichten alle kanten van 3D printen

  14 februari, 2018
  3D printen is één van de belangrijke thema’s op zowel de TechniShow als ESEF 2018. “We hebben geluisterd naar de bezoekers. Zij gaven vorige keer nadrukkelijk aan informatie te zoeken over 3D technologie. Die zal je nu ruimschoots op de TechniShow aantreffen”, zegt Philippe Reinders Folmer, bestuurslid FPT Vimag.

  Lees meer >>

 • ESEF leidt tot succesvolle Nederlands-Duitse samenwerking

  31 januari, 2018
  Het Hoogeveense Betech Mass Turning draait grote series onderdelen voor Kohlhage Automotive, een Duitse fabrikant van onderdelen voor met name OEM’s in de automotive industrie. De bedrijven hebben elkaar ontmoet tijdens het Matchmaking-programma op de ESEF in 2016. De samenwerking tussen beide organisaties is sindsdien flink gegroeid. Betech produceert inmiddels uiteenlopende onderdelen voor Kohlhage. De bedrijven verwachten dat deze succesvolle samenwerking in de toekomst verder zal groeien.

  Lees meer >>

 • Vakbeurs ESEF speelt in op marktontwikkelingen en lanceert Composietenplein

  24 januari, 2018
  De vakbeurs ESEF organiseert voor de eerste keer een Composietenplein. Dit plein heeft als doel het materiaal Composiet met al haar toepassingen onder de aandacht te brengen van het 25.000 koppige vakpubliek. Apart gepositioneerd om zich te kunnen onderscheiden als materiaal.

  Lees meer >>

RSS

Beursimpressie

Contactpersoon

Voor meer informatie over de beurs kunt u contact opnemen met Wim Weijmans (Manager Marketing Operations).


Wim WeijmansContactpersoon
Wim Weijmans
E: wim.weijmans@jaarbeurs.nl

T: 030 295 2796

Algemene informatie

ESEF 2018

De vakbeurs voor toeleveren uitbesteden, productontwikkeling en engineering ESEF wordt in 2016 gehouden van dinsdag 20 t/m vrijdag 23 maart in de Jaarbeurs in Utrecht. Gelijktijdig vindt ook TechniShow plaats.

Locatie: Jaarbeurs, hal 1 t/m 3.

Openingstijden:
Dinsdag 20 maart: 10.00 - 17.30 uur

Woensdag 21 maart: 10.00 - 19.00 uur

Donderdag 22 maart: 10.00 - 17.30 uur
 - Vrijdag 12 maart: 10.00 - 17.30 uur

Naar de beurswebsite>>