NEWSROOM

Logistica 2017

28 t/m 30 november 2017 Jaarbeurs | Utrecht

beursnaam

Logistica

Eens per 3 jaar toont Logistica een compleet aanbod op het gebied van logistiek, intern transport en goederenstroombeheersing in de Benelux. Naast het expositieprogramma komen alle actuele ontwikkelingen aan bod in een ijzersterk inhoudelijk programma vol seminars, live demo’s en interactieve tours. Op de bruisende beursvloer laten bezoekers zich informeren over nieuwe efficiënte oplossingen en innovatieve concepten.

De laatste Logistica werd van 10 tot en met 13 november in de Jaarbeurs in Utrecht gehouden. Logistica trok 19.167 bezoekers. De bezoekers waren en masse te spreken over wat ze aantroffen in Utrecht. Een representatieve beurs, waar alle marktleiders aanwezig waren, inspiratie in de vorm van twee maal Scala Logistica en heel veel demonstraties op de stands van exposanten.

Naar persberichten

Logistica 2015

 • Lof bij bezoekers en exposanten voor Logistica 2015

  23 november, 2015
  'Een uitstekende Logistica'. 'Na drie dagen hadden we onze doelstellingen al gehaald. 'Meer dan compleet, veel positieve reacties van bezoekers.' Aldus enthousiaste exposanten. Logistica 2015 is weer achter de rug. Na drie jaar waren de verwachtingen hooggespannen. Volgens Brand Manager Martijn de Weerd van Jaarbeurs en directeur van de Stichting Logistica Jan Hommes zijn de verwachtingen ruimschoots ingelost.

  Lees meer >>

 • Neopost en Inther winnen Logistica Award 2015

  11 november, 2015
  Neopost en Inther hebben dinsdagmiddag aan het einde van de eerste beursdag een prestigieuze Logistica Award in ontvangst genomen. Neopost ontving de innovatieprijs voor de CVP-500, de volautomatische verpakkingsmachine die dozen exact op maat maakt en om de te verpakken producten vouwt. De publieksprijs was weggelegd voor Inther, dat met de Automated Document Applicator een oplossing voor het bevestigen van vervoersdocumenten aan de buitenkant van dozen heeft ontwikkeld. Beide innovaties zijn nog de hele week op Logistica te zien.

  Lees meer >>

 • Internet of Things begonnen aan opmars in logistiek

  2 november, 2015
  Het Internet of Things leidt tot decentraal aangestuurde logistieke systemen, die daardoor nog sneller en efficiënter worden. De vakbeurs Logistica die van 10 tot en met 13 november plaatsvindt in Utrecht, toont de ontwikkelingen op dat gebied.

  Lees meer >>

 • Genomineerden Logistica Award 2015 bekendgemaakt

  9 september, 2015
  ‘Het zijn stuk voor stuk drie fantastische uitvindingen’

  Vanochtend zijn tijdens een persbijeenkomst in het Beatrixgebouw in Utrecht de drie genomineerden bekend gemaakt voor de Logistica Award 2015. Het gaat om de onderscheiding voor de meest innovatieve oplossing in de interne logistiek. “We hebben hier te maken met drie heel verschillende producten en het zijn stuk voor stuk fantastische uitvindingen”, aldus juryvoorzitter René de Koster. De vakprijs en publieksprijs van de award worden op de eerste dag van Logistica, dinsdag 10 november 2015, bekend gemaakt.   

  Lees meer >>

 • Flexibiliteit en schaalbaarheid maakt automatisering aantrekkelijk

  2 september, 2015
  Steeds meer bedrijven investeren in geautomatiseerde en gemechaniseerde opslag- en orderverzamelsystemen. De toegenomen schaalbaarheid en flexibiliteit van de nieuwe generatie systemen, in combinatie met de lagere kosten van technologie, zijn voor steeds meer bedrijven interessant, zeker als ze actief zijn in de e-commerce. Op termijn liggen er ook kansen voor de inzet van robots voor complexe orderpicktaken, maar de vraag is hoe snel die ontwikkelingen gaan. Tijdens Logistica 2015, van dinsdag 10 tot en met vrijdag 13 november in de Jaarbeurs in Utrecht, komen veel van deze ontwikkelingen aan de orde.

  Lees meer >>

RSS

Beursimpressie

Contactpersoon

Voor meer informatie over de beurs kunt u contact opnemen met Wim Weijmans (Manager Marketing Operations).

Wim WeijmansContactpersoon
Wim Weijmans
E: wim.weijmans@jaarbeurs.nl

T: 030 295 2796

Algemene informatie

Logistica 2015

Logistica werd gehouden van 10 t/m 13 november 2015 in de Jaarbeurs in Utrecht.

Basis voor continuïteit

Logistica telde 262 exposanten, daarnaast waren er veel seminars. Inspiratie konden bezoekers opdoen op Scala Logistica, waar producten en toepassingen in een werkomgeving werden gepresenteerd. Het innovatief gehalte van de branche valt ook af te lezen aan de kwaliteit van de inzendingen voor de Logistica Awards. Hoog en verrassend deze editie. De winnaars werden bekend gemaakt aan het eind van de eerste beursdag. 

Lees meer>>