NEWSROOM

Logistica 2017

28 t/m 30 november 2017 Jaarbeurs | Utrecht

beursnaam

Logistica

Eens per 3 jaar toont Logistica een compleet aanbod op het gebied van logistiek, intern transport en goederenstroombeheersing in de Benelux. Naast het expositieprogramma komen alle actuele ontwikkelingen aan bod in een ijzersterk inhoudelijk programma vol seminars, live demo’s en interactieve tours. Op de bruisende beursvloer laten bezoekers zich informeren over nieuwe efficiënte oplossingen en innovatieve concepten.

De laatste Logistica werd van 10 tot en met 13 november in de Jaarbeurs in Utrecht gehouden. Logistica trok 19.167 bezoekers. De bezoekers waren en masse te spreken over wat ze aantroffen in Utrecht. Een representatieve beurs, waar alle marktleiders aanwezig waren, inspiratie in de vorm van twee maal Scala Logistica en heel veel demonstraties op de stands van exposanten.

Naar persberichten

Logistica 2017

 • Sterke focus op retourlogistiek

  20 november, 2017
  Een groeiende retourstroom stelt steeds meer logistieke bedrijven voor nieuwe uitdagingen. De vraag naar slimme en betaalbare oplossingen neemt toe. Op de beursvloer van Logistica 2017 toont het Scala Store hoe een efficiënte inslag van goederen en een optimale retourlogistiek kunnen worden gerealiseerd.

  Lees meer >>

 • Picken kleinere items centraal op Scala Pick

  16 november, 2017
  Snel en foutloos orderverzamelen is essentieel voor een succesvolle logistiek. Op het Scala Pick worden tijdens Logistica 2017 slimme en betaalbare oplossingen getoond, waarmee dat succes binnen handbereik komt.

  Lees meer >>

 • Robots vervangen de orderpickers en heftruckchauffeurs in onze warehouses

  16 november, 2017
  De vraag naar automatisering voor warehouses stijgt niet alleen, maar verandert bovendien van aard. Bedrijven vragen steeds meer om flexibele en schaalbare oplossingen, zodat de vaak hoge investeringen minder risico's opleveren. Tijdens de vakbeurs Logistica van 28 tot en met 30 november in de Jaarbeurs laten verschillende magazijninrichters hun oplossingen zien op dit gebied. Met name robots en agv's lijken de toekomst te hebben.

  Lees meer >>

 • Logistieke samenwerking staat of valt met delen van data

  6 november, 2017
  De deeleconomie heeft ook zijn intrede in de logistiek gedaan. Meerdere start-ups werken hard aan online platformen voor het delen van vrachtruimte of opslagruimte. Het succes van deze platformen staat of valt met het gemak waarmee de aangesloten bedrijven data kunnen delen. Nieuwe standaarden maken dat gemakkelijker. Dat laat de vakbeurs ICT & Logistiek van 28 tot en met 30 november zien in de Jaarbeurs te Utrecht.

  Lees meer >>

 • Genomineerden Logistica Award 2017 bekend

  14 september, 2017
  De vakjury onder leiding van prof.dr.ir. René de Koster heeft de afgelopen maanden een keuze gemaakt uit de diverse innovatieve inzendingen. Dat heeft geleid tot 4 nominaties. “Heel uiteenlopende oplossingen, maar stuk voor stuk zeer toepasbaar in de dagelijkse logistieke praktijk”, aldus de juryvoorzitter. 

  Lees meer >>

RSS

Beursimpressie

Contactpersoon

Voor meer informatie over de beurs kunt u contact opnemen met Wim Weijmans (Manager Marketing Operations).

Wim WeijmansContactpersoon
Wim Weijmans
E: wim.weijmans@jaarbeurs.nl

T: 030 295 2796

Algemene informatie

Logistica 2015

Logistica werd gehouden van 10 t/m 13 november 2015 in de Jaarbeurs in Utrecht.

Basis voor continuïteit

Logistica telde 262 exposanten, daarnaast waren er veel seminars. Inspiratie konden bezoekers opdoen op Scala Logistica, waar producten en toepassingen in een werkomgeving werden gepresenteerd. Het innovatief gehalte van de branche valt ook af te lezen aan de kwaliteit van de inzendingen voor de Logistica Awards. Hoog en verrassend deze editie. De winnaars werden bekend gemaakt aan het eind van de eerste beursdag. 

Lees meer>>