NEWSROOM

Vakantiebeurs

9 januari t/m 14 januari 2018 Jaarbeurs | Utrecht

Vakantiebeurs

Vakantiebeurs

Onder het motto ‘Alsof je er al bent’ vond van 11 tot en met 15 januari 2017 de Vakantiebeurs plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Belangrijkste reden voor bezoekers om naar dit evenement te komen was om informatie te vergaren en inspiratie en concrete ideeën op te doen voor de volgende vakantie(s). Locals, reisleiders en ervaren reizigers gaven persoonlijke reistips uit eerste hand. Overal was dans, eten, muziek en gezelligheid. En, er was een nieuw continent ontdekt met de naam Outfreeca. 

De Vakantiebeurs 2018 vindt plaats van dinsdag 9 tot en met zondag 15 januari 2018 in de Jaarbeurs in Utrecht. Dinsdag 9 januari is het event uitsluitend geopend voor vakbezoek en pers.

Lees meer

Vakantiebeurs

 • Veel vragen over veilige bestemmingen tijdens Vakantiebeurs 2017

  15 januari, 2017
  Bezoekers op zoek naar feitelijke informatie en inspiratie

  Tijdens de Vakantiebeurs, die van 11 tot en met 15 januari plaatsvond in de Jaarbeurs in Utrecht, hadden bezoekers veel vragen over veilig op reis gaan. Op het NL Reist-Plein, dat in samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken werd georganiseerd, konden zij terecht met al hun vragen. Uit onderzoek van NBTC-NIPO Research, in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken blijkt dat terreurdreiging voor 45 procent van de Nederlanders belangrijk is bij de keuze voor een vakantiebestemming. 

  Lees meer >>

 • Op reis met locals in Rotterdam, Dublin en Tokio

  9 januari, 2017
  Vakantiebeurs inspireert en verrast met tips voor stedentrips

  Grote kans dat London, New York en Barcelona niet meer op de bucketlist staan. Op de Vakantiebeurs kan de bezoeker kennis maken met drie compleet verschillende stedentripbestemmingen. Met Rotterdam in eigen huis, het Ierse Dublin als citytrip dicht bij huis en de Japanse Metropool Tokio als echte exoot. Drie Nederlanders die er wonen geven de beste tips voor een bezoek en twee van hen schreven er zelfs een stedengids over. 

  Lees meer >>

 • Spanje op de bucketlist voor 2017

  30 december, 2016
  Vakantiebeurs biedt voorproefje op Wereld Tapas Dag

  De vakantieganger kan natuurlijk altijd voor zon en strand naar Spanje of voor een citytrip Barcelona of Madrid. Maar wil je Spanje echt beleven, dan ga je in 2017 naar een van de vele evenementen. Er is namelijk voor ieder wat wils.

  Lees meer >>

 • China komt naar de Vakantiebeurs

  27 december, 2016
  Nederland krijgt in het voorjaar 2017 twee reuzenpanda’s
  Natuurlijk kon je als bezoeker van de Vakantiebeurs in het verleden informatie krijgen over reizen naar China, maar nog nooit werd die informatie verschaft door het Chinees Verkeersbureau zelf. Dat wordt anders in 2017, want de Vakantiebeurs heeft de Chinese toeristische autoriteiten weten te verleiden om deel te nemen. Eén van de belangrijkste redenen voor de komst naar Utrecht: twee Reuzenpanda’s.

  Lees meer >>

 • Acht genomineerden voor de Aad Struijs Persprijs

  21 december, 2016
  De twee jury’s van de Aad Struijs Persprijs(ASP) 2017 hebben acht genomineerden gekozen uit het recordaantal inzendingen. Het zijn er vijf in de categorie print en drie in de nieuwe categorie digitale publicaties en blogs. De winnaars worden bekendgemaakt op de Vakdag van de Vakantiebeurs in de Jaarbeurs in Utrecht, op dinsdag 10 januari 2017.

  Lees meer >>

RSS

Vakantiebeurs 2017

Contactpersoon

Voor meer informatie over de beurs kunt u contact opnemen met Wim Weijmans (Manager Marketing Operations).

Wim WeijmansContactpersoon
Wim Weijmans
E: wim.weijmans@jaarbeurs.nl

T: 030 295 2796

Vakantiebeurs

De belangrijkste reden voor bezoekers om naar de Vakantiebeurs van 2017 te komen was om informatie in te winnen over een vakantie die nog geboekt moet worden (64%) en het ontdekken van nieuwe vakantiebestemmingen (54%). 40% kwam echt voor een dagje uit en 23% kwam om informatie in te winnen over een reeds geboekte reis. 23% heeft interesse in Nederland als vakantiebestemming en ruim driekwart kwam juist voor Europa. 35% van de bezoekers heeft een bezoek gebracht aan het Cruises Wereldwijd Paviljoen.